Bruno Bostels

Bruno Bostels (1967) zvezda je u usponu savremene kritičke teorije i nove struje misli koja obnavlja interes za komunizam. U svojim istraživanjima i radovima bavi se savremenom filozofijom, književnom kritikom i političkom teorijom. Bostels propituje reafirmaciju komunističke misli kroz prizmu “spekulativne levice” , odnosno kritikuje nesposobnost da se odustane od uzvišenih apstrakcija i temeljno se promisle kategorije masa, klasa i države.

Profesor je na Katedri za romanistiku na Univerzitetu Kornel. Do 2010. godine bio je glavni urednik časopisa Diactritics. Prevodi latinoameričku književnost i dela francuskog mislioca Alena Badijua.

Napisao je preko 100 tekstova, kao i knjige: Alain Badiou, une trajectoire polémique (2009), Badiou and Politics (2011), Marx and Freud in Latin America: Politics, Psychoanalysis, and Religion in Times of Terror (2012). Fakultet za medije i komunikacije preveo je i objavio 2014. godine Aktuelnost komunizma, knjigu koja bez ikakvih iluzija stupa u dijalog sa današnjim levičarskim misliocima i radikalnim političkim praksama.

Pretraga

NA ODMORU SMO
od 22.7. do 26.8.

Sve knjige naručene u ovom periodu šaljemo 26. avgusta.