Harlin Anderson

Harlin Anderson (1942) je američka psihološkinja i psihoterapeutkinja. Razvila je u kolaboraciji sa dr Haroldom Gulišijanom postmoderni kolaborativni pristup terapiji. Prepoznata je kao lider u oblasti braka i porodične terapije, za doprinos razvoju teorije, kao i inovativne prakse i obuku. Kolaborativni pristup, koji je prvi razvijen za upotrebu sa porodicama i sistemima za pružanje mentalnog zdravlja, dokazan je kao efikasan u različitim ljudskim sistemima i profesionalnim praksama, uključujući organizacije, preduzeća i istraživanja. Osamdesetih godina 20. veka bila je jedan od osnivača sistemskih studija porodične terapije u Nemačkoj, i suosnivač Instituta Hjuston Galveston.

Najznačajnije knjige Harlin Anderson pojavile su se krajem prošlog i početkom ovog veka: Collaborative Therapy: Relationships and Conversations that Make a Difference (2006), Innovations in the Reflecting Process: The Inspiration of Tom Andersen (2007).

Fakultet za medije i komunikacije je objavio 2016. godine studiju Razgovor, jezik, mogućnosti: postmoderni pristup psihoterapiji.

Pretraga

NA ODMORU SMO
od 22.7. do 26.8.

Sve knjige naručene u ovom periodu šaljemo 26. avgusta.