Uslovi kupovine

Sav materijal na ovom internet sajtu (u daljem tekstu “Sajt”) je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ne uzimajući u obzir prethodno navedeno, bilo koji softver ili drugi materijal dostupan za preuzimanje ili korišćenje preko ovog sajta koji poseduje sopstvene uslove korišćenja ili licenciranja nalazi se pod zaštitom tih uslova. Ukoliko prekršite bilo koji od ovih Uslova, vaša dozvola za upotrebu sajta će biti povučena i bićete obavezni da odmah uništite sve sadržaje koje ste preuzeli ili odštampali.

1. NAČINI PORUDŽBINE I CENE

Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu.

Knjige možete poručiti:

  • putem našeg sajta knjige.fmk.edu.rs.
  • direktnim slanjem porudžbine na imejl fmk.knjige@fmk.edu.rs
  • putem Fejsbuk profila FMK knjige, porukom u inbox

Rok za uplatu je 10 dana od prijema narudžbine. Posle 5-7 dana dobićete imejl ili poruku na fejsbuku u kojima vas podsećamo na vašu narudžbinu. Ako ne uplatite u predviđenom roku, narudžbina će biti poništena.

 

2. NAČINI SLANJA I PLAĆANJA

POST EXPRESS-OM
Naručene artikle dobijate na kućnu adresu, a troškove narudžbine i brze pošte plaćate kuriru. Troškovi isporuke zavise od težine paketa, kao i toga da li paket šaljemo do 12h ili do 19h. Ako u napomeni ne označite vreme dostave, automatski šaljemo do 19h. O cenovniku usluga možete se informisati na sajtu Post Express-a. Na računu će biti označena sama cena knjige/a.

PREPORUČENOM POŠTOM
Novac nam uplaćujete na naš tekući račun. Nakon što evidentiramo uplatu, u roku od 48 sata knjige će vam biti poslate preporučenom poštom i isporučene u skladu sa rokom za dostavu koji garantuje Pošta Srbije. Cena svih preporučenih pošiljki, bez obzira na težinu, jedinstvena je i iznosi 150,00 rsd. PTT troškovi slanja su jasno označeni na računu koji prilažemo uz poručene knjige. Rok za uplatu naručenih knjiga je 10 dana.

 

3. ROKOVI DOSTAVE

  • POST EXPRESS: 2 radna dana. Dobićete mejl kojim vas obaveštavamo kada smo paket poslali post espress-om. U slučaju da 1-2 radna dana prođe bez dostave slbodono nas pozovite ili obavestite imejlom kako bismo kontaktirali poštu i utvrdili razlog kašnjenja.
  • PREPORUČENOM POŠTOM: 2-5 radnih dana. Ako paket ne dobijete u predviđenom periodu, molimo vas da nas pozovete ili obavestite imejlom kako bismo kontaktirali poštu i utvrdili razlog kašnjenja.

 

4. PORUDŽBINE IZ INOSTRANSTVA

  • PREPORUČENOM POŠTOM: Potrebno je da nas prvo kontaktirate mejlom kako bismo vas obavestili o troškovima dostave kao i cenama izraženim u stranoj valuti (EUR). Popusti na naša izdanja i sve akcije odnose se isključivo na dinarske uplate. Vreme isporuke je ono koje garantuje Pošta Srbije za međunarodni pismonosni saobraćaj. Za kupce iz inostranstva mogući su dodatni troškovi carinjenja, po lokalnim zakonima i cenovnicima zemlje gde se paket isporučuje, koje određuje carina te zemlje.

Ukoliko kupac iz inostranstva odbije da preuzme naručeni paket, Fakultet za medije i komunikacije će biti primoran da kupcu naplati ukupne troškove transporta paketa, dok će ostatak novca biti vraćen kupcu.

5. PRAVO NA ODUSTAJANJE OD UGOVORA

Kupac ima pravo da odustane od ugovora u roku od 14 dana od kada mu je proizvod predat. U slučaju odustajanja od ugovora, kupac treba da pošalje obaveštenje mejlom na fmk.knjigea@fmk.edu.rs, kao i popunjen obrazac o odustajanju od ugovora koji se može preuzeti ovde. Prilikom slanja obaveštenja i obrasca, kupac može, ali nije u obavezi da navede razloge svog odustajanja.

Kupac je dužan da pošalje robu u roku od 14 dana od slanja obrasca o odustajanju od ugovora i sam će snositi troškove vraćanja robe, sem u slučajevima ukoliko dobije pogrešnu ili oštećenu robu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je vraćena roba neoštećena. U slučaju oštećenja robe koje je rezultat neadekvatnog rukovanja, kupac je odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastupila krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i roba će biti vraćena kupcu o njegovom trošku.

Fakultet za medije i komunikacije je dužan da u roku od 14 dana nakon prijema obrasca vrati novac na račun koji je kupac naveo u obrascu, bez obzira na to da li je roba plaćena gotovinom ili uplatom na račun.

6. POVRAĆAJ ROBE I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini.

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Rok za odgovor na reklamaciju iznosi 8 dana, dok rok za rešavanje reklamacije iznosi 15 dana.

Reklamacije se šalju elektronskim putem – na imejl fmk.knjige@fmk.edu.rs. Nakon prijema reklamacije, ona će biti razmotrena i u roku od osam dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

Fakultet za medije i komunikacije će potrošaču koji izjavljuje reklamaciju elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije.

 

7. ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

U ime Fakulteta za medije i komunikacije obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mejling lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Vašu imejl adresu koristimo kako bismo vas obavestili o predavanjima koja organizujemo, popustima i akcijama, novim naslovima kao i promocijama naših knjiga. Svi zaposleni Fakulteta za medije i komunikacije odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

8. MOGUĆNOST NEPRIHVATANJA MARKETINŠKIH AKTIVNOSTI

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja Fakulteta za medije i komunikacije. Za prestanak primanja marketinških obaveštenja dovovljno je da pošaljete imejl ili kliknete na „unsubscribe” u futeru naših promotivnih mejlova.

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti vaših podataka, odnosno ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da nam se obratite na neki od sledećih načina:

  • Putem imejla na adresu fmk.knjige@fmk.edu.rs sa temom „Odjava“ ili „Privatnost podataka”
  • Pozivom na broj 011/2624-265, radnim danima od 10h do 16h.

Pretraga